• Oznam riaditeľky školy
        • Oznam riaditeľky školy

          6. 12. 2020

          Vážení rodičia a milí žiaci,

          dovoľujem si Vám oznámiť, že naša škola nie je súčasťou pilotného testovania škôl, ktoré v súčasnosti prebieha. Dňom 7. decembra 2020 naďalej pokračuje dištančné vzdelávanie bezo zmeny. Po vyhodnotení pilotného projektu a oznámení oficiálnych pokynov a usmernení zo strany nadriadených orgánov Vás budem o ďalšom postupe a prípadných zmenách včas informovať.

          V Bratislave, 6.12.2020

          Ing. Zuzana Vaterková, riaditeľka školy

      • Aktualizácia opatrení ku dňu 1.10.2020
        • Aktualizácia opatrení ku dňu 1.10.2020

          30. 9. 2020

          Usmernenie MŠVVaŠ SR k postupu škôl a školských zariadení pri realizácií výchovno vzdelávacieho procesu počas mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením Covid-19

          Nad rámec opatrení vyplývajúcich z manuálov opatrení pre školy a školské zariadenia sa bez ohľadu na farbu semaforu predmetnej školy neodporúča realizovať:

          • organizáciu škôl v prírode a lyžiarskych výcvikov, a to ani dennou formou
          • organizácia kultúrnych, umeleckých a tanečných aktivít mimo povinného výchovno-vzdelávacieho procesu (napr. stužková, venčeky, besiedky a pod.).
          • krúžkovú činnosť pre deti a žiakov (aktualizované MŠVVaŠ SR 30.9.2020)

          Nad rámec opatrení vyplývajúcich z manuálov opatrení pre školy a školské zariadenia sa  bez ohľadu na farbu semaforu predmetnej školy odporúča nasledovné aktivity realizovať dištančnou formou:

          • rodičovské združenia
          • zasadnutia rady rodičov, rady školy a pod.
          • všetky zasadnutia a stretnutia študentských organizácií

          Telesná a hudobná výchova sa nad rámec opatrení vyplývajúcich z manuálov opatrení pre školy a školské zariadenia, bez ohľadu na farbu semaforu predmetnej školy, odporúča realizovať len teoretickou formou.

      • Začiatok školského roka 2020/2021
        • Začiatok školského roka 2020/2021

          26. 8. 2020

          Vyučovanie začína dňa 2.9.2020.

          V tento deň majú žiaci vyučovanie od 8:00 hod. do 9:30 hod. (V tento deň sa obedy v školskej jedálni nevydávajú).

          Vstup žiakov do školy je od 7:00 hod. do 8:00 hod. do budovy na Metodovej aj Jelačičovej z ulice aj z dvora, celkovo cez štyri vstupy. Prichádzať môžu priebežne. Pri každom vchode bude pedagogický dozor koordinovať vstup žiakov.

          Odporúčame žiakom, aby sa nezdržiavali v priestoroch pred budovami školy a dodržiavali dvojmetrové rozostupy.

          Z dôvodu dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR zákonný zástupca:

          · Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do strednej školy a pri odchode žiaka zo strednej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).

          · Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky. Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej strednej školy na školský rok 2020/2021.

          · Je povinný predložiť pri prvom nástupe žiaka do školy "Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu alebo plnoletého žiaka".

          · Po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá "Vyhlásenie zákonného zástupcu alebo plnoletého žiaka" o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

          · V prípade, že má u svojho dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je žiakovi prerušená dochádzka do školy. Ak ide o žiakov ubytovaných v školskom internáte, uvedené povinnosti na nevyhnutne potrebný čas plní školský internát, a to aj v prípade plnoletých ubytovaných žiakov.

          ·  Ak ide o plnoletých žiakov, plnia uvedené povinnosti osobne.

           

          Ing. Zuzana Vaterková, riaditeľka školy

      • Informácie pre rodičov a žiakov školy
        • Informácie pre rodičov a žiakov školy

          18. 9. 2020

          Riaditeľka školy si Vám dovoľuje oznámiť, že aktuálna situácia na škole v súvislosti s pandémiou COVID- 19 je nezmenená od začiatku školského roka, t.j. škola je v zelenej fáze semaforu. Výsledky testovaných žiakov a učiteľov na COVID-19, ktorí nastúpili na začiatku školského roka do školy, boli všetky k dnešnému dňu, 18.9.2020, negatívne. 

          Podrobné informácie k jednotlivým fázam a im prislúchajúcim opatreniam sú uvedené v „Manuáli pre stredné školy k úprave organizácie a podmienok výchovy a vzdelávania v stredných školách pre školský rok 2020/2021“ zverejnenom na stránke MŠVVaŠ SR na tomto linku: https://www.minedu.sk/stredne-skoly-aktualizovane-1692020/, ďalej len „Manuál“. Podmienky výchovy a vzdelávania na našej škole sú vždy plne v súlade s uvedeným dokumentom, aj po jeho aktualizáciách.

          Triedne aktívy

          V súlade s aktuálnymi podmienkami sme pristúpili k úprave organizácie triednych aktívov (TA). Prezenčnou formou prebehnú triedne aktívy  21.9.2020 (čas 17.00, ak triedny učiteľ s Vami nedohodol iný) len pre prvé ročníky všetkých typov štúdia a pre kvinty 8GYM (riaditeľka školy na tento účel potvrdzuje výnimku pre vstup do priestorov školy). Pre ostatné ročníky bude využitá dištančná forma TA po dohode termínu s triednym učiteľom.

          Vstup rodičov na TA je možný len s podpísaným čestným prehlásením o bezinfekčnosti (Príloha č. 1a), odovzdaným  triednemu učiteľovi po príchode na TA.

          Vstup do školy a komunikácia so školou

          Podľa aktuálneho znenia „Manuálu“ by riaditeľka školy chcela upriamiť Vašu pozornosť na tú časť, ktorá upravuje podmienky vstupu do školy.

          „Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby (Príloha č. 1a). Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy, žiaka a osôb definovaných v dokumente. Informáciu o zákaze a podmienkach vstupu škola zverejní na vchodových dverách a webovskom portáli školy.“

          „Na komunikáciu externých osôb so školou odporúčame využívať distančný spôsob komunikácie (písomný, maily a pod.), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľa školy za vyššie uvedených podmienok.“

          Povinnosti zákonného zástupcu pri ospravedlňovaní žiaka z vyučovania

          Taktiež nastala zmena v povinnostiach pri ospravedlňovaní žiaka z vyučovania zo zdravotných dôvodov.

          „Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie o bezinfekčnosti - o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (príloha č. 4). Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.

          Ďalšie povinnosti zákonného zástupcu:

          • v prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je žiakovi prerušená dochádzka do školy.
          • žiak má mať každý deň k dispozícii minimálne dve rúška a jednorazové hygienické vreckovky,
          • žiak nosí rúško do odvolania všade vo vnútorných priestoroch  školy, aj v školskej jedálni s výnimkou času potrebného na konzumáciu jedál a nápojov,
          • aktualizácie k organizácii vyučovania budú zverejňované na stránke školy.

          Semafor pre školy

          Zelená fáza predstavuje stav, kedy stredná škola, pracovisko praktického vyučovania, jazyková škola alebo školský internát nemá žiadneho žiaka či zamestnanca, u ktorých je podozrenie potvrdené na infikovanie ochorením COVID-19. (ďalej len „podozrivý žiak, zamestnanec“).

          Oranžová fáza zachytáva situáciu, kedy má škola podozrivého žiaka alebo zamestnanca s potvrdeným ochorením COVID-19.

          Červená fáza obsahuje zoznam opatrení v prípade pozitivity dvoch a viacerých prípadov u žiakov alebo nepedagogických pracovníkov (epidemický výskyt)., alebo jedného prípadu u pedagogických zamestnancov.

           

          Ing. Zuzana Vaterková, v.r.

          riaditeľka školy

          vaterkova@gmet.sk

      • OZNAM
        • OZNAM

          8. 7. 2020

          Úradné hodiny počas prázdnin

          v termíne od 13. 07. 2020 do 21. 08. 2020

          sú každú stredu od 9.00 h do 12.00 h.

           

          Ing. Zuzana Vaterková

               riaditeľka školy

    • Kontakty

      • GYMNÁZIUM
      • +421 2 50 10 24 11
      • Metodova 2 821 08 Bratislava Bratislava Slovakia
      • Riaditeľka školy: Ing. Zuzana Vaterková, vaterkova@gmet.sk Tajomníčka: p. Klaudia Padáčová, +421 2 50 10 24 12, padacova@gmet.sk Zástupkyňa pre 4GYM - p. Kubalová, +421 2 50 10 24 22, kubalova@gmet.sk Zástupkyňa pre 8GYM - p. Karelová, +421 2 50 10 24 42, karelova@gmet.sk Zástupkyňa pre 5GYM - p. Jedličková, +421 2 50 10 24 32, jedlickova@gmet.sk Vrátnica Jelačičova: +421 2 50 10 24 13 Ekonomický úsek: +421 2 50 10 24 14
      • Email: veducasj@gmet.sk Telefón: +421 2 50 10 24 17
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje