• Oznam pre uchádzačov o štúdium na našej škole
        • Oznam pre uchádzačov o štúdium na našej škole

          7. 4. 2020

          Vážení rodičia uchádzačov o štúdium na Gymnáziu, Metodova 2, v Bratislave,

          dovoľujem si Vás upozorniť, že všetky zmeny oznamované Ministerstvom školstva o presune termínov prijímacích skúšok sa týkajú aj našej školy.

          Dovoľujem si Vás upozorniť na nové informácie ohľadom Podmienok a kritérií na prijímanie žiakov na tunajšiu školu:

          1. Podmienky a kritériá prijímacieho konania do bilingválnej sekcie pre školský rok 2020/2021 zverejnené na webovej stránke školy  v sekcii Záujemcovia o štúdium / 5GYM - päťročné bilingválne štúdium / Podmienky a kritériá prijatia pre šk. rok 2020/2021 - 5-ROČNÉ BILINGVÁLNE ŠTÚDIUM stratili platnosť na základe rozhodnutia ministra školstva Slovenskej republiky o prerušení vyučovania až do odvolania. Na základe nižšie uvedenej informácie nebola zaslaná žiadnemu žiakovi prostredníctvom adresy zákonného zástupcu žiaka POZVÁNKA na prijímacie skúšky.
          2. Nový termín pre zverejnenie Podmienok a kritérií prijímacieho konania pre všetky odbory štúdia (5-ročné slovensko-francúzske bilingválne štúdium, štvorročné štúdium, osemročné štúdium) je 28. apríl 2020. Po zverejnení  usmernenia zo strany Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky budú  Podmienky a kritéria pre prijímanie žiakov do prvého ročníka v čo najkratšom čase zverejnené na webovej stránke školy.
          3. Prihlášky a prijímacie skúšky na stredné školy a osemročné gymnázia - Minister školstva určuje termín podávania prihlášok na štúdium na stredných školách zákonným zástupcom žiaka riaditeľovi základnej školy do 15. mája 2020. K prihláške nie je potrebné dokladať potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti.
          4. Riaditeľ základnej školy odošle prihlášku na strednú školu do 21. mája 2020. Na prihláškach na štúdium na strednej škole pre školský rok 2020/2021 (ID 056) nie je potrebné vyplniť potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti.
          5. Riaditeľ strednej školy zverejní údaje podľa § 65 školského zákona (ako napríklad počet žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka, kritériá a ostatné podmienky prijatia na štúdium) do 28. apríla 2020.
          6. Termíny prijímacích skúšok na stredné školy na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania (talentové skúšky) sa uskutočnia v rozsahu jedného kalendárneho týždňa najskôr jeden týždeň od odvolania prerušenia vyučovania. Pre jednotlivé stredné školy konkrétne termíny určia okresné úrady, odbory školstva v sídle kraja v spolupráci s riaditeľmi škôl.
          7. Ostatné prijímacie skúšky do stredných škôl sa konajú v rozsahu jedného kalendárneho týždňa najskôr dva týždne od odvolania prerušenia vyučovania. Na nenaplnený počet miest pre žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka, sa prijímacia skúška koná najskôr 23. júna 2020, najneskôr do 30. júna 2020.

          Prevzaté z webu: ucimenadialku.sk

          Vážení rodičia,

          aj touto cestou sa Vám chcem poďakovať za prejavenú priazeň o štúdium na našej škole, za pochopenie súčasnej situácie a vyjadriť presvedčenie, že proces prijímania spoločne úspešne zvládneme.

          Bratislava 6. 4. 2020                                                                      

          Ing. Zuzana Vaterková, v. r.

          riaditeľka školy

      • Prerušenie vyučovania, maturita, Testovanie - novinka
        • Prerušenie vyučovania, maturita, Testovanie - novinka

          24. 3. 2020

               Vyučovanie na školách bude prerušené až do odvolania, uviedol dnes na tlačovej konferencii po rokovaní vlády SR minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling.

          Písomné maturity" sa v tomto školskom roku neuskutočnia, interná časť maturitnej skúšky, teda "ústne maturity", by sa mala konať do dvoch týždňov od obnovenia výučby. Interná maturita sa bude konať v termíne do 30. júna 2020.

          Pre školský rok 2019/2020 sa ruší aj Testovanie-9, teda monitor, ktorý píšu žiaci deviateho ročníka a žiaci štvrtého ročníka osemročných gymnázií.

      • Termín prijímacích skúšok na 5GYM - bilingválne štúdium
        • Termín prijímacích skúšok na 5GYM - bilingválne štúdium

          13. 3. 2020

          Riaditeľka školy oznamuje záujemcom o päťročné slovensko-francúzske bilingválne štúdium, že pôvodný termín prijímacej skúšky 25.3.2020 sa zo známych dôvodov ruší. Po určení nových termínov Okresným úradom Bratislava, odborom školstva budete o tejto skutočnosti informovaní. Sledujte v tejto súvislosti aj našu stránku www.gmet.sk.

          V zmysle školského zákona platí, že riaditeľka školy pozve uchádzačov na prijímacie skúšky (písomnou pozvánkou prostredníctvom pošty) najneskôr päť dní pred termínom ich konania.

          Ďakujeme za prejavený záujem o našu školu,

          Ing. Zuzana Vaterková, v.r.

          riaditeľka školy

      • Oznam riaditeľky školy
        • Oznam riaditeľky školy

          8. 3. 2020

          Vážení rodičia, žiaci a zamestnanci školy,

          s ohľadom na epidemiologickú situáciu v Bratislavskom kraji a  zverejnené informácie ohľadom zatvorenia škôl oznamujem, že vyučovanie na našej škole bude prerušené od pondelka 9.3.2020 predbežne do piatku 13.3.2020.

          Žiadam všetkých rodičov, žiakov a zamestnancov školy, aby pravidelne sledovali aktuálne informácie ohľadom vzniknutej situácie na stránke školy a venovali pozornosť zasielaným informáciám cez Edupage.

          Ing. Zuzana Vaterková, v.r.

          riaditeľka školy

          Bratislava, 8.3.2020

      • Oznam riaditeľky školy
        • Oznam riaditeľky školy

          25. 2. 2020

          Vážení rodičia,

          v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou si Vám dovoľujem poskytnúť nasledovné informácie a odporúčania hlavného hygienika SR. Viac informácií môžete nájsť na stránke Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava (www.ruvzba.sk).


          Upozorňujem rodičov, aby v prípade prvých príznakov chrípkového ochorenia nechali žiakov v domácom prostredí, aby sa zabránilo šíreniu chrípky a aby sa vylúčili aj všetky možné riziká.

          Hlavný hygienik SR odporúča dodržiavať nasledovné preventívne opatrenia:
          • často si umývajte ruky mydlom a vodou, najmenej po dobu 20 sekúnd, môžete použiť dezinfekčný prostriedok na ruky na báze alkoholu
          • očí, nosa a úst sa nedotýkajte neumytými rukami
          • zakrývajte si nos a ústa pri kašľaní a kýchaní jednorazovou papierovou vreckovkou a následne ju zahoďte do koša
          • vyhýbajte sa blízkemu kontaktu s ľuďmi, ktorí javia príznaky nádchy alebo chrípky
          • ak ste chorý, liečte sa doma
          • zabráňte nechránenému kontaktu s divými alebo hospodárskymi zvieratami
          • 14 dní od príchodu z oblasti postihnutej novým koronavírusom je potrebné kontrolovať svoj zdravotný stav (horúčka, kašeľ, bolesť hrdla, dýchavičnosť)
          • v prípade klinických príznakov po návrate je potrebné vyhľadať lekára a informovať ho o cestovateľskej anamnéze

          Ak všeobecný lekár vysloví podozrenie z ochorenia spôsobeného novým koronavírusom 2019-nCoV (zodpovedne posúdi klinické a epidemiologické kritériá s dôrazom na cestovateľskú anamnézu), pacient bude riešený na príslušnom infektologickom pracovisku, ktoré určí ďalší postup liečby.

          Odborní pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava zriadili k otázkam verejnosti týkajúcim sa nového koronavírusu Call centrum s nepretržitou prevádzkou, odborníkov je možné kontaktovať mailom na novykoronavirus@uvzsr.sk, ako aj na telefónnych číslach 0917 222 682 a 0918 659 580.

          Informácie môžu byť ďalej aktualizované podľa nových zistení.

          Ing. Zuzana Vaterková,

          riaditeľka školy

      • Informácia pre rodičov
        • Informácia pre rodičov

          24. 2. 2020

          V nadväznosti na uplynulé jarné prázdniny v Bratislavskom kraji a zvýšenú návštevnosť žiakov rizikových oblastí s výskytom epidémie vírusu riaditeľka školy kontaktovala Úrad verejného zdravotníctva SR. Po konzultácii danej situácie nechávam ďalší postup počas nasledujúcich dvoch týždňov na zvážení rodičov, ktorí s deťmi navštívili tieto oblasti. Súčasne žiadam rodičov, aby venovali zvýšenú pozornosť zdravotnému stavu svojich detí. Informácia môže byť aktualizovaná.

          Ing. Zuzana Vaterková, riaditeľka školy

        • Výzvy pre študentov

          2. 1. 2020

           

          Fotíš, kreslíš alebo maľuješ? Zapoj sa do Metodkárskej umeleckej súťaže! Stačí, keď odovzdáš dielo na jednu z tém a si v hre o zaujímavé ceny. Najlepšie diela, vyhodnotené odbornou porotou, neskôr vystavíme a môžeš sa tak stať hviezdou Metodky! Pozor, čas máš do 31.1.2019.Témy:- Život metodkára- Internet ako droga- Bratislava - ja a moje mestoPre odovzdávanie, pravidlá a viac informácií navštív stránku https://bit.ly/2r0ig3t.

    • Kontakty

      • GYMNÁZIUM
      • +421 2 50 10 24 11
      • Metodova 2 821 08 Bratislava Bratislava Slovakia
      • Riaditeľka školy: Ing. Zuzana Vaterková, vaterkova@gmet.sk Tajomníčka: p. Klaudia Padáčová, +421 2 50 10 24 12, padacova@gmet.sk Zástupkyňa pre 4GYM - p. Kubalová, +421 2 50 10 24 22, kubalova@gmet.sk Zástupkyňa pre 8GYM - p. Karelová, +421 2 50 10 24 42, karelova@gmet.sk Zástupkyňa pre 5GYM - p. Jedličková, +421 2 50 10 24 32, jedlickova@gmet.sk Vrátnica Jelačičova: +421 2 50 10 24 13 Ekonomický úsek: +421 2 50 10 24 14
      • Email: veducasj@gmet.sk Telefón: +421 2 50 10 24 17
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje